,

Het automatische pad

Nieuwe kansen

Ik word wakker, stap links uit het bed, ga naar het toilet, drink wat water en loop naar de keuken om te ontbijten. Dat gaat zo iedere dag en het gaat zo zonder er bij na te denken. Het lijkt wel of ik iedere ochtend een automatisch pad bewandel.

Hoeveel dingen doe ik op deze manier? Volgens mij meer dan ik nu kan bedenken. Hoeveel dingen doe jij op de automatische piloot? Ik verwacht dat ook jij veel dingen op de automatische piloot doet, net als ik.

Ik heb iedere morgen mijn vaste ochtend ritueel waarbij ik ook nog eens vaak gedachteloos ontbijt en mijn tanden poets. Vervolgens pak ik ook nog eens bijna elke dag dezelfde route naar mijn werk. Ik val eigenlijk terug op routine en denk er niet meer bij na.

Maar waarom stap ik niet een keer rechts uit het bed of schuif ik niet eerst de gordijnen opzij voordat ik ga ontbijten? Of waarom doe ik niet eerst het raam open en snuif ik de nieuwe dag op voordat ik ga beginnen aan de dag?

Veel mensen leven op de automatische piloot. Ze doen wat ze moeten doen, dag in, dag uit, en slagen er niet in om uit vaste patronen en gewoontes te stappen. Ze worden geleefd door hun agenda, de verwachtingen van anderen en zijn meer aan het “overleven” dan aan het “leven”.

Is het, hoe ouder we worden, hoe meer dingen we onbewust en zonder erbij na te denken, steeds op dezelfde manier doen? Misschien moeten we ons meer bewust worden van hoe onze dag verloopt en dan bedenken, kan het misschien ook een beetje anders, leuker, gekker, vlotter?

Prikkel je brein eens, want is het niet zo dat kleine veranderingen grote gevolgen kunnen hebben? Dus neem eens een andere route naar je werk, ga eens eerst je wassen en aankleden voordat je gaat ontbijten, stap in de verkeerde rij bij de kassa.

Oftewel, doe de dingen af en toe eens anders dan je gewend bent. Je zult merken dat je je hersenen activeert, je van de automatische piloot afstapt en bewuster gaat leven! Het einde van het jaar is in zicht en dus starten we ook weer met het maken van goede voornemens.

Ik kies ervoor om in 2019 mijn hersenen meer te gaan prikkelen door minder te gaan leven op de automatische piloot. Mijn agenda of verwachtingen van anderen bepalen niet wat ik doe. Nee ik bepaal zelf wat ik op welke manier ga doen! Wat neem jij jezelf voor?

Voor nu rest mij alleen nog te zeggen dat ik je een fantastisch 2019 wens. Dat het een jaar vol geluk, liefde, gezondheid en succes mag worden zonder dat je te veel op de automatische piloot leeft!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *