,

Leefplezier en woongeluk

3D hofje

In een huis komen verschillende aspecten van het leven samen, namelijk wonen, leefomgeving, tijdsbesteding, sociale contacten en soms ook zorg. Een huis is een belangrijk onderdeel van je identiteit. Een woning die voldoet aan je wensen zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Het zorgt voor leefplezier!

Er is een groot gebrek aan betaalbare woningen, waaronder levensloopbestendige huurwoningen. Om in die behoefte te voorzien zal er in de gemeente Weert een kleinschalig hofje gerealiseerd worden waarbij wederkerigheid, verbinding en participatie centraal staat.

Het mooiste aan hofjeswonen in dit concept is dat de toekomstige bewoners hun woonbehoefte zelf invullen. Zelf doen dus, aansluitend bij het idee van de participatiesamenleving, waarin je zelf verantwoordelijkheid neemt voor je leven en je leefomgeving.

In Weert deden dat zes enthousiaste 50-plussers met diverse culturele achtergronden. Zij hebben het afgelopen jaar het idee van hofjeswonen verder uitgewerkt. Op grond van hun wensen en behoeften is een concept ontwikkeld speciaal voor in Weert.

In mijn vorige blog schreef ik over woondromen. In het project in Weert is ook gewerkt vanuit deze woondromen en inmiddels zijn we op een punt aanbeland waar we aan het wachten zijn op groen licht vanuit de gemeente om te starten met de realisatie!

Het gaat niet alleen maar om de stenen en hoe het hofje eruit komt te zien. De nieuwe manier van samen leven, die maakt het uniek en moet ervoor zorgen dat eenzaamheid teruggedrongen wordt, er minder snel aanspraak gemaakt wordt op professionele zorg en iedereen zo lang als mogelijk mee blijft doen.

Het gaat uiteindelijk om woongeluk en leefplezier. Dus denk op tijd na over wonen en ouder worden en begin te woondromen. Vanuit Ouku Consultancy is het mogelijk om hulp en ondersteuning te bieden bij de uitwerking van deze woondromen.

 

Leven met een glimlach! Dát is waar het om draait!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *