,

Woondromen

Woondromen

Je kunt zo lang mogelijk blijven wonen in de woning waarin je nu woont. En als dat dan op een gegeven moment echt niet meer gaat, kom je misschien in aanmerking voor een verpleeghuis. Maar tussen wonen in de eigen woning en een verpleeghuis zijn nog zoveel meer mogelijkheden!

Hoe zal ik wonen als ik ouder word? Wie heb ik straks om mij heen? Wordt mijn huis te groot, te duur? Wellicht stel je jezelf deze vragen ook wel eens. Of heb je het met anderen wel eens over ouder worden en de woning, hoe dat allemaal zal gaan?

Comfortabel wonen en leven gaat niet alleen over materiële zaken, zoals de woning zelf, de inventaris, geld, hulpmiddelen of technologie. Nee het gaat uiteindelijk om woongeluk en leefplezier!

Het realiseren van woondromen kan een kort proces zijn, namelijk het uitvoeren van enkele woningaanpassingen. Maar het kan ook een lang proces zijn van verhuizen en of het realiseren van een nieuwe woonvorm. Hoe dan ook het is altijd mooi, als de woondromen realiteit worden!

Gemak en comfort in de woning speelt een belangrijke rol bij het ouder worden. Design ook, want het oog wil ook wat. Een goed geïntegreerde aanpassing verhoogt tevens de waarde van je huis. Maar wat is er op de markt en waar begin je met zoeken?

Er zijn situaties waardoor je je af kunt vragen of je huidige woning nog passend is. Tussen wonen in de eigen woning en een verpleeghuis zit nog zoveel meer. Het is goed om op tijd te investeren in een ‘goede’ woning en woonomgeving, zodat als je ouder wordt je zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen en je je vooral ook thuis kunt blijven voelen.

In een huis komen verschillende aspecten van het leven samen, namelijk wonen, leefomgeving, tijdsbesteding, sociale contacten en soms ook zorg. Een huis is een belangrijk onderdeel van je identiteit. Een woning die voldoet aan je wensen zorgt ervoor dat je goed in je vel zit. Het zorgt voor leefplezier!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *